Godkväll.
Återigen min tur att skrive ett inlägg, tänkte skriva ett lite större inlägg denna gången.
Igår tog vi tåget från Kuala Lumpur, vilket fungerade väldigt bra. Allting gick otroligt smidigt. Gott om plats på tåget och komfort osv var helt okej. Enda nackdelen var att det var ganska kallt där. De har en tendens att köra sina AC:s på full hastighet. Det tog ungefär 6-7 timmar att ta oss fram till en stad som heter Butterworth, därifrån gick vi sedan rakt på en färja som tog oss över till Penang och staden Georgetown. Även om det är på en liten ö, så är staden mycket större än vad man förväntar sig. Enligt vår lonely planet bok ska det bo 1.3 miljoner människor här.

Vi tog oss till vårat hotell och checkade in. Vi dumpade våra väskor på hotellrummet och tog oss ut på stan för att äta lite. Konstigt nog kunde vi inte hitta någon restaurang som var öppen.
Vi märkte senare på kvällen att de öppnade igen. Jag antar att de är så att de stänger ett tag på eftermiddagen och kvällen för att sedan öppna igen, för de verkar hålla igång sina restauranger till sent på natten.

Nästa dag (idag) har vi fördrivit genom att titta på några av Penangs sevärdheter.
Vi var i ett tempel på andra sidan staden. Riktigt stort sådant, med en jäkla massa utsmyckning. T.ex 5 miljoner bollar som ni kommer se på bilderna jag lägger upp. (hänger i taket osv) Där fanns även ett rum med totalt 1000 Buddhastatyer, de flesta av dom satt på väggarna. Tror jag har en bild där man kan se en del av dom.
Vi tog iaf bussen dit, det tog ungefär 40 minuter att åka, och kostade oss vars 3 kronor.

Efter templet tog vi oss upp till ett ställe som kallas Penang Hill. Det är en utsiktsplats upp på ett berg, ungefär 700 meter över vattnet. Man tar sig upp genom att åka någon form av liten tågvagn. Väl där uppe har man utsikt över hela staden nedanför. Vilket var ganska fräckt.
Vi hittade en otroligt stor spindel där uppe, tog några bilder på den.
När jag stog med kameran i högsta hugg kom det fram en engelsk tjej och frågade vad vi pysslade med, hon såg ganska snart också spindeln. Och påstog att hon hade sett en liknande fast mindre i Thailand, den var tydligen giftig. Vi stog och snackade ett tag till innan vi tog oss vidare.

Vi köpte vars en glass och satte oss och spanade på utsikten över stan.
Där fanns även någon form av spår man kunde gå för att nå andra utsiktsplatser runtomkring på berget. Men vi hade inte riktigt ork att göra det. Så vi tog oss ganska snart ner med samma tåg som vi tog upp. Vi stötte på den engelske tjejen igen nere vid busshållplatsen och satt där och snackade med henne ett tag. Hon berättade lite allt möjligt om var hon varit, ställen hon tyckte var trevliga osv.
Efter bussresan gick vi och tog en gemensam middag på nån liten restaurang en bit bort från vårt hotell.

Imorgon är planen att vi ska ta båten till en annan ö som ligger mer norrut. Den heter Langkawi och ska vara riktigt fin. Ska enligt uppgft ta mellan 2 och 3 timmar att åka dit.
Jag ser mycket fram emot att hoppa i vattnet och få bada lite.
Over ‘n out.