Sista dagen på Koh Tao var definitivt inte den bästa, det hade redan börjat regna lite dagen innan. Men det öste verkligen ner när vi tog oss därifrån. Efter 16 dagar kändes det som att det var dags att ta sig därifrån.
Men det var trots allt lite sorgligt, koh tao var otroligt trevligt, lagom mycket folk osv.
I regnet tog vi oss vidare mot fastlandet med en båt. Därefter hoppade vi på en nattbuss mot Bangkok. Nattbussen var väl milt sagt ett rent helvete.. Men huvudsaken är att vi kom fram iaf. Vi landade i Bangkok 5 på morgonen ungefär. Så vi letade reda på ett hotell direkt, sov några timmar för att sedan titta på lite saker i staden.
Vi fick erbjudande av en Tuk-tuk förare att åka runt staden och titta på saker med honom för 30 baht, om vi på vägen bara stannade till vid några skräddare, vilket verkar vara deras sätt att tjäna pengar, köra in turisterna hos en skräddare eller juvelerare och få någon form av stämpel för det.
3 buddha statyer och 3 skräddare senare var vi färdiga med vår lilla rundtur. Vi slapp till och med att betala, föraren bara försvann helt plötsligt. Så vi hade åkt tuktuk i totalt kanske 1 timme utan att betala ett öre!
Efter det var det shopping som gällde på MBK, ett stort köpcenter i bangkok. Jag hade läst i en turistbok att det skulle vara ganska billigt att köpa digitala systemkameror där, så jag hade goda förhoppningar.
Men jag trodde definitivt inte att jag skulle gå därifrån med en Canon EOS 5D!
Det visade iaf sig stämma, priset där var nästan hälften så mycket som i Sverige. Max köpte sig en splajsans ny Ijpod, som nu 24 timmar senare är helt obrukbar.. (pris: 200 sek)

Vi bokade biljetter mot ön Koh Chang till nästa dag. Jag själv var ganska trött på storstaden och dess avgaser, och ville iväg för att ta det lugnt igen.

Koh Chang var väl inte riktigt vad vi förväntat oss, vi hade hört att det skulle vara ganska lugnt och fridfullt. Vi hade iaf som mål att hitta en bungalow på stranden, vilket visade sig vara ett problem. Eftersom att de (vi) var fulla. Vi tog en natt i en bungalow uppe i djunglen iaf för att undersöka vidare nästa dag. Vi hyrde även en scooter för att lättare kunna glida omkring på ön.
Vi hade sedan tidigare hört talas om en liten ö söder om Koh Chang som heter Koh Maak som skulle vara riktigt trevlig. Vi hoppades iaf att ryktena skulle stämma och köpte oss en båtbiljett dit.
Via speedboat tog det inte mer än 40 minuter att ta sig ut till ön, och vi märkte snabbt att det var riktigt trevligt här. Stranden som sträcker sig längs sidan av ön är kanske 1 km lång, och man kunde kanske se 10 andra personer där. Vi fick vada iland med väskorna från båten, vilket kändes jäkligt mycket Robinson. Vattnet var bedömt runt 30 grader utan att överdriva. Definitivt det varmaste vi varit med om änsålänge.
Vi hittade ganska snabbt en riktigt schysst bungalow typ 10 meter ifrån stranden där vi bosatt oss för några dagar. Enda nackdelen med Koh Maak skulle vara att här är vääldigt lite folk. Det kanske låter konstigt, men det skulle såklart vara trevligt att träffa annat folk.
Nu har jag skrivit tillräckligt och låter bilderna tala för sig! Jag kan säga att min nya kamera fungerar riiiiiiktigt bra