Nu var det tyvärr ett antal dagar sedan vi skrev ett inlägg här, antar att det vart pågrund att vi hållt oss på resande fot den större delen av de senaste dagarna.
Den trevliga ön Koh Maak lämnade vi bakom oss för några dagar sedan, lite synd var det allt eftersom det var troligtvis det finaste och lugnaste stället vi varit på änsålänge. Planen var iaf att vi skulle ta oss tillbaka till Bangkok och utgå därifrån. Lägger in en liten länk på den sista högen bilder från Koh Maak.

Koh Maak, bilder.

En lagom trång bussresa senare befann vi oss i Bangkok igen. Vi tog in på ett ganska fint ställe denna gången, mitt på Khao San Road. Kan väl kalla det alla turisters samlingsplats, framförallt backpackers osv. Tyvärr har jag ingen bild på gatan under kvällstid, när den är helt fullproppad med folk och en massa olika stånd där de säljer skit, oftast t-shirts, cd-skivor och filmer.
Dagen därpå tog vi oss till ett zoo, vi behövde spendera tiden fram tills nästa bussresa på något sätt. Där fanns en mängd halvroliga djur. Men jag tycker mest man blir deprimerad av att se dom instängda i burar faktiskt. Hur som helst, här nedan kommer en länk till bilderna från Bangkok.

Bangkok, bilder.

Vi bestämde oss för att nästa stopp skulle bli Vientienne, huvudstaden i Laos. Jag själv var ganska skeptisk till Laos till en början. Eftersom att det enda positiva jag hört om det var en historia om en kille som åkte på ett däck i en flod, såkallat “tubing”.
Så jag satte mig vid internet och försökte ta reda på så mycket jag kunde om ställena och landet. Det visade ju sig ganska snart att Laos skulle ha enastående natur, billigt som hundan och vara världens mest flygbombade land. Vilket i sig är anledning nog att åka hit..
Vi tog iaf en dryg nattbuss till Vientianne, gränsövergången gick ganska smidigt vilket jag blev förvånad över. Vientianne i sig var otroligt tråkigt, och det hade jag läst om tidigare också.
Men vi behövde verkligen stanna till och ta det lugnt efter en tung bussresa.
Det enda roliga med Vientianne skulle kunna vara det att vi ganska snart kom underfull med att vi skulle bli miljonärer. En svensk krona motsvarar nämligen ca 1500 kip, Laos valuta. Så ska man gå och köpa en öl kostar det ungefär 6500 kip. Oerhört jobbig valuta att hålla reda på.
Lite bilder ifrån Vientianne kommer här.

Vientianne, bilder.

Nästa mål blev iaf Vang Vieng, stället som är kännt för att man hyr ett stort uppblåst innerdäck för att sedan slänga sig på det nedför en relativt stor flod (inte mekongfloden, det är någon liten utlöpare tror jag) resan kan ta mellan 2.5h och 5 år. Beroende på hur länge man vill stanna på barerna längs strandkanten. Vi har ännu inte provat på detta själva, tar det troligtvis imorgon. Men det verkar iaf hur kul som helst.
Naturen här kring Vang Vieng är verkligen enastående. Från ett relativt platt landskap sticker det helt plötsligt upp en skyhög klippa på någon hundra meter. Iom att den det rinner någon ganska stor flod här så är även allt runtomkring grönt och fint. Det finns en mängd saker att hitta på här, tubing, mountanbike cykling, kayaking, klättring, vandring uppför berg osv och utforskning av grottor.
Idag hyrde vi vars en moped som vi gled omkring med, vi lyckades ta oss till en grotta en bit ifrån staden. Vi fick med oss en guide och en ficklampa och tog oss in. Vi var inte alls förberedda på någon stor grotta direkt. Men den måste ha varit riktigt djup, eftersom vi var utrustade med flip-flip skor så var vi inte så sugna på att ta oss an några för avancerade saker. Vi tog oss helt enkelt ut ur grottan igen. Men vi kommer tillbaka! Då ska jag jäklarimig ha med blixten till kameran också, kommer bli fettnajs.
Jag har bara varit här i Vang Vieng i ett antal timmar, men jag har redan fastnat för den avslappnade stämningen som hänger över staden. På de flesta av restaurangerna i staden rullar det antingen Family Guy, Simpsons eller Friends avsnitt hela dagarna. Så det är bara att välja vad man tycker bäst om, slå sig ner, beställa in en water melon fruitshake för ca 4-5 svenska kronor och bara njuta.
Hur som helst här kommer ytterliggare lite bilder. Håll till godo!’