Som lovat kommer nu lite bilder från dagens strapatser. Vi började med att hyra vars en motorcykel för att kunna ta oss omkring, oerhört skrangliga sådana tyvärr. Eftersom allting ska vara så billigt som möjligt på dethär stället, så är självklart motorcyklarna de sämsta också.
Ajja huvudsaken är att man kan ta sig fram iaf. Vårt första mål var att ta oss till en stor grotta som vi spanat in dagen tidigare. Den låg iaf en 7-8 kilometers grusväg ifrån vårt hotell.
Jag var jäkligt förberedd för en ordentlig tur i denhär grottan, enligt skyltarna skulle den vara 100 meter djup eller något i den stilen. Men det var inte förren man kom in som man insåg hur stor den här grottan var alltså. Vi tog oss iaf längre och längre in i grottan, passerade rum efter rum, stora som fotbollsplaner och säkert 10-15 meter högt i tak.
Efterhand försvann ljuset från ingången till grottan, och den enda ljuskällan vi hade var ficklampan vi tagit med, släckte man lampan var det verkligen kolsvart. Och tystnaden i grottan ska vi inte tala om.
Om vi hittade slutet på grottan vet jag inte, för det fanns säkerligen en mängd små utlöpare. Vi var utan tvekan väldigt långt inne i berget. Längst inne la vi oss i bakhåll på någon form av turistgrupp, som tyvärr förstörde hela känslan i grottan genom att vara väldigt högljudda. De blev nog ganska förvånade när de såg oss stå där med vår ficklampa avstängd, helt tysta.
Efter det började vi ta oss mot utgången på grottan, vilket tog oss ungefär 15 minuter.

Jag har varit väldigt sugen på att fota “tubing”-fenomenet här i staden, så vi passade på att ta våra motorcyklar och köra upp längs vägen till barerna som ligger längs floden som rinner här.
Jag tänkte låta bilderna tala lite för sig själva. Jag och Max provade på allting igår och kan intyga att det var otroligt roligt! Vattnet är ganska lagom tempererat, ca 20-23 grader skulle jag gissa på. Det fungerar som så att man åker en tuk-tuk norrut längs vägen ett par kilometer och blir avsläppt där. Man slänger sig i sitt däck och hänger med floden söderut. Längs strandkanterna ligger det diverse barer. Vid de större barerna har de volleybollplaner och annat kul. Självklart spelar de sjukt hög musik hela tiden också. Dehär “swings:en” som jag fotat en hel del finns vid nästan varje bar, kanske totalt en 6-7 st. Vissa har även en liten linbana där man åker över vattnet och släpper vid på ett speciellt ställe. Om man skulle åka hela vägen i sitt däck tillbaka till staden skulle det ta ungefär 2-3 timmar. Men de flesta hinner bara några 100 meter, eftersom större delen av barerna finns längst den första halvtimmen av tubing-sträckan. De flesta tar en tuk-tuk tillbaka till staden när de vill hem.
Barerna säljer självklart billig sprit och öl. Jag kan säga att någon verksamhet som detta, “swings:en”, tubingen i kombination med sprit och öl hade aldrig blivit godkännt i Sverige.
Vi tog en liten film som ni kan se nedan.